Ägaromdömen

Ägaromdömen

Våra valpköpare som skriver några omdömen av vår uppfödning.

Dobgun´s CerenaVår Polly betyder allt för oss ( Cerena )
Det är en mycket klok dam, snäll och lydig.

Dobgun´s EsterEster förgyller våra liv varje dag!
Alltid på alerten och väldigt lättlärd.
En riktig kärleksbomb som så klart sover under mitt täcke varje natt.

Dobgun´s Falanos Fafner


Vi trivs med våran underbara Gösta (Fafner) han förgyller vårat liv som pensionärer. Just nu har han det lite jobbigt, vi har en löptik i närheten så han ylar som en varg, men det får han trots att vi bor i lägenhet, han har ju också känslor. Vi har den finaste och underbaraste hund man kan önska sig.

Dobgun´s Frigga FulgoraHär är Frigga. Den allra piggaste, kärleksfulla lilla kompisen man kan tänka sig. Hon bor tillsammans med matte ( som är allra bäst om Frigga får välja) och husse, en hundkompis, tre katter och lite andra djur på en gård på landet. Att springa fort och gosa i soffan är favoritsysselsättningar. Att vara i stallet eller inspektera hönshuset är också bra. Hon är lite galen i solreflexer och vattenstrålar, och så är hon en stjärna på att hitta hem från skogen när matte gått vilse. Av att få gos på öronen blir hon i princip hypnotiserad. Hon lever ett riktigt gårdsliv men är i ärlighetens namn rätt dålig på att fånga möss, trots gamle hundens försök att lära henne... fast gräva kan hon faktiskt ganska bra. Frigga fyller vårt liv med så mycket bus, kärlek och tokigheter att det är en sann lycka att vakna upp till varje dag som man kan få tillbringa med henne.

Dobgun´s Maestro Masetto


Lille Masetto bor i Stockholm, Vasastaden med Matte och Husse samt två små-hussar. Mycket pigg och snabb till bus och lek. Sover i sin korg men så fort vi börjar vakna på morgonen är han kvickt uppe i sängen och fortsätter gärna sova där ytterligare en stund. Det bästa som finns är att leka med hundarna i hundrastgården (Vasaparken eller Solvändan) samt att leka "sök köttbulle" i vardagsrummet.

Dobgun´s Pallas Palmyra


Under hela mitt långa yrkesliv har tankarna på att kunna skaffa hund när jag blir pensionär äntligen blivit till verklighet. Först var min tanke att köpa en Toypudel ”de var ju så söta på bild”, så jag var iväg till en kennel och tittade på valpar men kände att det nog inte var tillräckligt ”mycket hund” för mig och om sanningen ska fram så allt för mycket pälsvård för att passa mig.

Och efter mycket läsande och undersökningar så fann jag Dansk-svensk gårdshund och läste ytterligare på lite mer om rasen och fastnade för hur den beskrevs överallt.

Sedan gick allt ganska fort för jag hittade Dobgun´s kennel en kvart med bil från mig som hade en valp kvar till salu, lilla Pallas Palmyra, det blev kärlek vid första ögonkastet så hon flyttade hem till mig 12 augusti 2019.


Sedan dess är livet inte sig likt, den ena dagen är inte den andra lik full fart mest hela tiden och en massa kärlek. Myran som hon heter till vardags är en helt otrolig personlighet med en massa bus och hyss men samtidigt lugnet själv. Något hon är speciellt glad i är vatten i alla dess former vill gärna plaska i det mesta hon kommer åt det gäller även vattenskålen så badtofflor är bra att ha i köketJ. Så sommaren 2020 kommer nog bli en badsommar för oss!


Idag är vi lite extra stolta efter att ha deltagit på Uppsala Läns Kennelklubb Mårtenutställningen där Dobgun´s Pallas Palmyra fick Bäst i Rasen totalt för domare Gina Pettersson. Och fler utställningar kommer det bli, jag fick blodad tand och både Myran och jag tyckte det var kul.

Dobgun´s Golden Gavino


En underbar hund, min bästa vän i livet. Kan inte tänka mig livet utan honom.

Gavino är super snäll och otroligt smart. Han har stått på prispallen i både Lydnad och Nosework. Han kan springa en bana agility lätt, leta reda på människor och gömda ting samt balansera, klättra, simma och hoppa genom terräng banor.
Vi testar nya kurser ofta och han lär sig snabbt, han är lever för att göra alla omkring sig glada och han älskar utmaningar lika mycket som jag.
I sommaren började vi med livräddning, han är som en fisk i vattnet.

Nästan alla i våran lilla by vet vem Gavino är, den stora snälla Dobermannen.
Han följer även med till de äldre som vårdhund och barnen på dagis ropar på honom när vi går förbi på våran morgonpromenad.

Jag är otroligt stolt över min Gavino. Han är älskad av många, både hundar, människor, katter och hästar. Jag är otroligt lyckligt lottad att ha en sådan underbar vän i livet. Han har hjälpt mig komma ut ur mitt skal med och han vet precis hur han skall få mig att må bra när ångesten kommer.  

Hans absolut bästa vänner är 2 Vinthundar och en drever och det bästa han vet är att få springa på fälten med dem. Det går undan!
Från att vara så aktiv som han är när vi är ute och jobbar så vet han precis hur man breder ut sig i sängen/soffan och bara slappar tillsammans, ibland hela dagar när vädret är kasst, kan det bli bättre?

Dobgun´s Nordane NIlo


Hello, Nordane Nilo is called Boris, has been living in the Czech Republic at the Zlaticko kennel. He has amazing temperament and personality such as easy learning or enthusiastic retriever with strong hunting instinkt. Boris is used as a canistherapy dog at the handicapped people because he loves all people and cuddles with them. And he is very friendly with another dogs. His huge work drive has allowed him it to be used while working in many sports. Boris is talented in herding sheep. With success is shown at exhibitions.  He wraps everyone around his finger. 

Dobguns Regal Rémy


”Reggie” är verkligen en solstråle. Han är jämt på bra humör och vill ofta leka och träna när tillfälle ges. Han är mycket samarbetsvillig och har stark motor. Han älskar att mysa och vara nära och vill helst ligga i knät där sover han som bäst eller under en filt eller täcke. Reggie tycker mycket om människor och barn och vill gärna vara med och leka.


Hemma har han lite vakt i sig och signalerar om det kommer någon. Reggie älskar att vara med oss ute i trädgården och kan vissa dagar agera trädgårdsmästare till mattes stora förskräckelse. Det grävs och rotas runt i landen. Reggie är en mycket lättlärd hund och vill verkligen lära sig mer.


Ingen njuter så mycket av en tänd brasa som Reggie. Han kan ligga och lata sig i timmar framför elden och njuter verkligen av värme. Reggie är mycket mån om sin familj men har ingen utvald favorit i familjen utan gillar alla. Han är även en kommunikatör och berättar för oss med skall eller pip om han inte är nöjd med något. 


Reggie är verkligen ett fantastiskt tillskott till familjen och vi kan inte tänka oss ett liv utan honom då han alltid piggar upp oss med sina upptåg och lek.

Dobgun´s Iskander


Sonic har bringat mycket lycka till mig och husse. För oss känns det som om det var ödet att vi fick honom eftersom han blev tillbakalämnad av sin första ägare. Och så vips hamnade han hos oss istället! Och vilket härligt liv han har det ihop med oss och även våra vänner och familjer! Han är världens mysigaste sällskap när vi är hemma i lägenheten och när vi är ute och motionerar är han ett riktigt energiknippe. Sonic trivs jättebra både i skidspåret som bredvid cykeln! Han har världens bästa vän i mina föräldrars åttaåriga tik Guinness som kommer från Hundar Utan Hem.
Sonic har blivit en liten miniskådis då husse jobbar med reklam. Han har bland annat fått vara med och äta bacon i en Tulip-reklam, då trivdes han riktigt bra! Även matte jobbar med TV så Sonic fick vara med som statist i ett avsnitt av Malou Efter tio.

Dobgun´s Nobel NIcolai


Hej, hej! Nobel Nicolai, här med smekmamnet Jazz. Jag bor i Vällingby med pensionerade husse, matte och strävhårstax Ture, 13 år.

Ibland leker jag med barnbarnens finska lapphund när jag inte är på Nälstaängarna och leker med alla trevliga hundkompisar.
Det sägs om mig att jag är duktig på inkallning, samarbete och familjeliv. Fastän jag får bra mat och fina tuggben, gillar jag skor, skosulor, glasögon, fjärrkontroller och annat spännande att plocka isär.

På min 1-årsdag fick jag åka till Dortmund med gammelmatte/-husse på fin utställning och lyckades vinna allt som gick. Fina diplom, pokaler och rosetter. Jag fick bo på hotell med min mamma och syster Nike (också en stjärna!).
Snart blir det dags att gå i ringen på Stora Stockholm-
utställningen och i april blir det världsutställningen i Madrid.

Mitt liv som hund är mångsidigt och trevligt.

May 12, 2016


LIBERO NULLA

Neque eget montes pretium ultrices nunc class odio laoreet vivamus amet orci quam.


Read on